Terapia Schroth, programul personalizat pentru prevenirea si tratarea scoliozei

Aveți copii care au început să se confrunte cu deviații ale coloanei vertebrale? Scolioza poate fi tratată prin terapia Schroth, o metodă care nu presupune intervenție chirurgicală.

Sănătatea este cea mai mare bogăție a omului. Trăim în secolul vitezei, în care specialiștii vin cu diferite inovații. În secolul XX, Katharina Schroth, o tânără care suferea la rândul ei de scolioză, a realizat că prin controlul mecanismului respirator şi prin contracţie musculară în poziţii facilitatoare poate corecta scolioza fără intervenții chirurgicale. Această terapie a fost perfecţionată în continuu, ajungând în prezent cea mai eficientă metodă în tratarea scoliozei.

Acest tip de tratament al scoliozei este indicat pacientilor de la varsta de 8 ani, iar durata terapiei este stabilita de catre kinetoterapeut. Terapia Schroth trebuie asociată cu purtarea obligatorie a corsetului special pentru corecția scoliozei.

Terapia Schroth este o metodă non-chirurgicală de tratare a scoliozei. Efectuată sub îndrumarea unui kinetoterapeut, terapia ajută la stoparea deviației coloanei vertebrale, creșterea capacității aparatului cardio-respirator, ameliorarea durerii și prevenirea proceselor degenerative ale mușchilor, articulațiilor și zonelor intervertebrale. De asemenea, terapia Schroth îmbunătățește starea psihică a pacientului și îi asigură acestuia o postură corectă.

Prima serie de şedinţe trebuie realizate cu ajutorul kinetoterapeutului, după care pacientul poate lucra individual, acasă. Pentru a folosi cât mai corect metoda este indicat să existe o şedinţă pe săptămână la care să asiste și kinetoterapeutul. De asemenea, terapia Schroth previne o serie de procese degenerative ale diferitelor segmente, cum ar fi mușchii, articulațiile, zonele intervertebrale, ameliorează durerea la nivelul coloanei vertebrale, asigură cresterea capacității cardio-pulmonare și îmbuntățește starea psihică a pacientului.

Acest tip de terapie se efectuează la sediile OrtoProfil din Tîrgu Mureș și București. Mai multe detalii puteți accesa aici.

Lasă un comentariu